Sucuri carbogazoase sau siropuri naturale?

Sucuri carbogazoase sau siropuri naturale?

Piața sucurilor carbogazoase este una în continuă dezvoltare. Lupta militanților pentru o viață sănătoasă pare pierdută în fața marilor producători de băuturi răcoritoare. Un studiu arată că un român consumă zilnic, în medie, 2 litri de sucuri.

De ce sunt atât de nocive? Luând la întâmplare o sticlă de suc, am citit declarația nutrițională, iar valorile indică la 100 ml  o cantitate de 12.6 grame de zahăruri.  O cantitate foarte mare.  Zahărul ajunge imediat în sânge și atunci pune mare stres pe pancreas. Acesta, pentru a-l stabiliza, trimite insulina în sânge, iar mai apoi este transmis în celule. Imediat după, insulina este ratrasă de pancreas.

 

Astfel, el acționează ca o supapă care se deschide și se închide inutil, ajungând să se epuizeze în zadar.

Băuturile răcoritoare conțin o cantitate foarte mică de fructe, iar în rest, apă, coloranți artificiali, acidifianți și îndulcitori, de cele mai multe ori zahar.

 

Pe de altă parte, sucurile obținute din siropuri naturale, nu doar că nu afectează organismul, ci au foarte multe beneficii. Siropul de catină întărește sistemul imunitar, combate oboseala, anemia și stresul.  Siropul de brad, este un întăritor al sistemului pulmonar. Este eficient în cazuri de larangită, amigdalită, bronșită, viroze respiratorii. El ajută la înlăturarea stresului și a stării de astenie.   Siropul de coacaze negre și lămâie, ajută la regenerarea și tonifierea organismului și este recomandat pentru starea de anemie și oboseală, eforturi intelectuale susținute, stres, dureri de gât. Indiferent de sirop, ai tras lozul câștigător.

Înainte de a alege un suc, citește eticheta. Ce este mai sănătos pentru tine? O băutură care să conțină atâtea ingrediente artificiale sau una care să fie 100% naturală?

All comments

Leave a Reply