Plantele medicinale și speranța de viață în România

Plantele medicinale și speranța de viață în România

ROMÂNIA – locul 5 în Uniunea Europeană la producția de fructe și legume

Natura oferă răspunsul la toate întrebările omului legate de viață.  În România sunt peste 800 specii de plante care pot fi folosite în privința îmbunătățirii vieții. Ele au fost descoperite în timp și transmise prin viu-grai de la o generație la alta.

Plantele au venit ca un remediu la diferite suferințe. Nu au fost chiar greu de identificat, de vreme ce divinitatea a lăsat ca fiecare afecțiune să fie tratată cu ceva asemănător factorului care a provocat-o. De exemplu, atunci când ești mușcat de șarpe, antidotul este un vaccnic produs din veninul șarpelui. Sau, contra gălbinării sunt folosite, plantele de culoare galbenă, contra hemoragiilor, flori sau fructe de culoare roșie, pentru bolile de inimă frunze sau fructe cordiforme etc.

 

România se află pe locul 6 în Europa în ceea ce privește numărul de specii de plante și animale. Calitatea plantelor medicinale este dată de faptul că nu sunt afectate de poluarea chimică dar și pentru poziționarea țării noastre pe paralele 45 grade, exact mijlocul distanței dintre Poli și Ecuator. Consecința este că principiile active, atât cele benefice cât și cele dăunătoare sunt în concentrații medii. Cu cât ne apropiem mai mult de extremități cu atât crește toxicitatea plantelor și scade eficiența lor.  De exemplu, cucuta în Grecia este o plantă mortală iar în Norvegia ea se folosește în salate și furaje pentru animale.

Din păcate, având această comoară naturală, în ceea ce privește speranța de viață, în cazul României, este de 75,3 ani, ocupând unul din ultimele locuri, fiind depășiți doar de Letonia și Bulgaria: 74,8 ani. Iar cea mai mare este în Spania și Italia: 83,4 ani.

 

O alta comoară pe care divinitatea a lăsat-o țării noastre este pământul fertil pentru cultivarea fructelor și a legumelor. Nu întâmplător ocupăm locul 5 în Uniunea Europeană la producția de fructe și legume. Cu toate acestea suntem pe ultimul loc la consumul a cel puțin unui fruct și a unei legume pe zi.

Așadar, pământul nostru străbun ne oferă tot ceea ce ne trebuie pentru o speranță de viață cât mai ridicată. Să folosim cât mai multe produse naturale, nu doar pentru a vindeca ci mai ales pentru a preveni anumite afecțiuni.

All comments

Leave a Reply