Buzele uscate: cauze și remedii

Buzele uscate: cauze și remedii

Buzele uscate pot fi o urmare a temperaturilor scăzute, motiv pentru care ne confruntăm, deseori, cu această problemă în sezonul rece. Însă frigul și soarele în exces nu sunt singurii factori care produc uscarea buzelor. 

Astăzi descoperă care sunt cauzele buzelor uscate, dar și care sunt remediile la care poți apela. 

Cauzele buzelor uscate

Pe lângă temperaturile extreme, despre care am stabilit deja că pot determina modificări în ceea ce privește sănătatea și frumusețea pielii din zona buzelor, există și o mulțime de alte potențiale cauze care pot declanșa uscăciunea acestora:

Deshidratarea 

Nerespectarea cantității zilnice recomandate de către medici poate conduce la uscarea buzelor. Atunci când nu consumi suficientă apă, pielea are de suferit, iar astfel apare senzația de uscăciune. De asemenea, exfolierea pielii - inclusiv cea a buzelor, care oricum este foarte subțire și sensibilă - reprezintă tot o cauză a deshidratării. 

Îngrijirea deficitară 

Buzele necesită o îngrijire aparte pe tot parcursul anului. Vara, ele au nevoie de un plus de hidratare și de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete, iar iarna este necesar un aport suplimentar de substanțe nutritive care să hrănească pielea buzelor. 

Obiceiurile greșite 

Mușcatul buzelor, folosirea frecventă a rujurilor mate, precum și trecerea limbii peste buze sunt cele mai frecvente obiceiuri nocive care ne afectează sănătatea și frumusețea buzelor. 

Infecțiile bacteriene sau micotice

Printre cauzele buzelor uscate se numără și infecțiile bacteriene sau micotice care se manifestă și prin deshidratarea și crăparea buzelor. 

Remedii pentru buze crăpate 

Din rutina ta de îngrijire ar trebui să facă parte și remediile pentru buze crăpate, mai ales dacă te confrunți frecvent cu această problemă. Nu este nevoie să apelezi la tratamente sau produse costisitoare, mai ales că ai la îndemână diverse remedii naturale pentru buze uscate care chiar dau rezultate. 

Balsamul de buze 

Pentru a scăpa de senzația de buze uscate asigură-te că incluzi în ritualul tău zilnic și balsamul de buze, un produs care, deseori, este subapreciat. Pentru a beneficia de hrănire intensă, evită balsamurile de buze care conțin ulei de silicon, precum și alte ingrediente care favorizează deshidratarea, cum ar fi cele cu mentol sau eucalipt. Ideale sunt produsele sub formă de baton, pe care le poți aplica într-o cantitate generoasă inclusiv înainte de somn. Alege-ți aroma preferată de balsam de buze din oferta Melio. 

Consumul de lichide 

Consumul zilnic de minimum 2 litri de lichide te va ajuta să scapi de problema buzelor uscate. Ideal este să bei cât mai multă apă, dar poți apela și la diverse ceaiuri, pentru a te bucura de un gust savuros. Poți consuma și sucuri naturale de fructe, făcute acasă, care reprezintă, de asemenea, o sursă foarte bună de vitamine. Nu sunt indicate, însă, băuturile alcoolice și cele carbogazoase sau necarbogazoase din comerț care nu prezintă niciun beneficiu în ceea ce privește hidratarea organismului, ci din contră. 

Uleiul de cocos 

Uleiul extras din nuca de cocos este deja renumit pentru proprietățile sale intens hidratante, de aceea poate fi un remediu eficient și pentru buzele uscate sau crăpate. Uleiul de cocos conține acizi mono și polinesaturați care ajută la exfolierea celulelor moarte. Totodată, acești compuși acționează și în vederea regenerării țesutului cutanat. Poți aplica ulei de cocos direct pe buze și să-l lași să acționeze timp de 15 minute. Pentru rezultatele dorite, repetă acest ritual în fiecare zi. 

All comments

Leave a Reply